DRUŠTVENE MREŽE

Facebook i Instagram, uz Web stranicu, značajni su komunikacijski kanali Online predstavljanja ciljanoj skupini kojoj su namijenjeni. Svakodnevno ažuriranje i zadani okviri unutar kojih se stvara jedinstveni Image tvrtke, proizvoda ili usluge, osim što će diferencirati od sličnih ili istih na tržištu, unijet će svojevrsno povjerenje i moment privlačnosti koji je za zadržavanje pažnje vrlo bitan. Današnja komunikacija bilokoje domene i marketing istoga odvija se baš putem spomenutih dviju društvenih mreža čijim pravilnim i dizajniranim temama WISH & WONDER ® usluga, klijent može stvoriti profit u vrlo kratkom vremenskom roku.

Vizual koji se stvara treba biti uredan, jednostavan, informativan i slikovit sadržaj s ponavljajućom estetskom formom (pročitaj Vizualni identitet). Odnosno, drugim riječima, bitno je služiti se iskrenim i vjerodostojnim sadržajem, koji je ujedno tema identiteta u cjelini (pročitaj WWW i Aplikacija). Osim svakodnevnih objava treba obratiti pažnju na profilnu i pozadinsku sliku koje se periodično, sezonski ili prema specifičnosti usluge mijenjaju. Osnovne informacije koje se predstavljaju auditoriju sažeto i jasno komuniciraju tekstualni opis prema mreži koju predstavljaju. Bitnije je odrediti najjednostavnije informativne dijelove, nego li iznositi odlomke koje u konačnici ciljana skupina neće niti pročitati. U vidu društvenih mreža zasigurno vrijedi pravilo — manje je više! A tomu je tako prije svega zato što na društvenim mrežama pojedinac ne provodi puno vremena. Vrijeme koje provodi misaonim procesom i reakcijom na isti, čini isključivo prema sadržaju koji je diferenciran svojom estetikom od već postojećeg ili sukladnog u toj i sličnim domenama. Sponzorirani, odnosno plaćeni oglasi mogu se raditi prema ciljanoj skupini i mjestu odjeka, te kao poveznica s Web stranicom klijenta. Na taj način širi se krug pratitelja koji promoviraju i dijele informacije proizvoda ili usluga sa svojim prijateljima. Onoliko koliko se ulaže u promociju, toliko brzo profit kvalitetom i kvantitetom na tržištu postaje vidljiv, odnosno vraća se uloženo.

Društvene mreže su idealne za kratke kampanje, tematske, sezonske i specifične kreativne priče gdje su objedinjene fotografija (pročitaj Fotografija i Film), tipografija, kreativno pisanje (pročitaj Kreativno pisanje) i dizajn identiteta ili Branding (pročitaj Branding) u neponovljivi prikaz koji kao takav u kratkom vremenskom roku bez fizičke promocije prenosi informaciju velikoj količini ljudi. Ciljana skupina može se odrediti prema dobi, spolu, zemlji, zanimanju te interesnoj grupi. Ukoliko su društveni mediji povezani sa prezentacijom u realitetu, te prenose jedinstveni Image neke tvrtke, osobe ili usluge, tada je uspjeh zagarantiran (pročitaj Brand Manager). ©