VIZUALNI IDENTITET

Svi veliki i uspješni vizualni identiteti dizajnirani su tako da je njihov oblik zasnovan na zlatnom rezu, određenoj ključnoj boji i tipografiji, pozadinskoj geometriji i dakako skladnoj kompoziciji koja se kao specifična diferencira od ostatka sličnoga na tržištu u toj, ali i drugim domenama. Takvim identitetima nemamo što nadodati ili oduzeti, jer su cjeloviti u svome postojanju kako u materijalnim, tako i u duhovnim sferama koje su često neobjašnjive riječima. Ono što čini velike identitete su povjerenje, jasnoća i jednostavnost.

Dizajn, pa tako i vizualni identiteti koje radi WISH & WONDER ® su vizuali čija kompozicija sadrži znanja i poznavanje Gestalt psihologije, numerologije, astrologije i općenito energije koja će taj identitet učiniti prepoznatljivim i zapamćenim na tržištu. Klijent često sebe i svoje trenutno psiho–fizičko stanje zapisuje u vizualnom identitetu, a da toga uopće, ili gotovo uopće nije svjestan. Zato prilikom svakog prvog susreta sa svojim klijentom upitam: ‘Kad biste morali opisati svoju tvrtku, Brand ili uslugu trima riječima, koje bi to riječi bile?’ Na taj način opisujete sebe, a to je ona slika koju ili želimo promijeniti ili želimo tek stvoriti (pročitaj Poslovno Savjetovanje). Obrasci energije zapisani su u našem DNK kodu, te su teško izbrisivi iz mentala, a upravo zbog toga ih živimo u svakom području osobnog djelovanja.

Svakodnevno se suočavam s klijentima kojima su vizualni identitet ili dizajn posve promijenili privatni život, odnose, materijalna primanja i komunikaciju prema svijetu koji ih okružuje (pročitaj Osobno Savjetovanje). Jer to doista i jest tako. Image kojim se prezentirate svijetu je ujedno zvuk i ton koji Vaše tijelo počinje usvajati svakom svojom stanicom. A onda nastupa uravnoteženje i zadovoljstvo samim sobom, što Vaš život doista može promijeniti do temelja.

Naziv i slogan Branda, usluge ili proizvoda vrlo je bitan, jer svojom numerologijom djeluje na psihologiju ciljane skupine, osobnu osviještenost i energiju cjelokupne prezentacije svijetu koji nas okružuje, nebitno gdje se i s kojom misijom nalazili, jer je kao takav besprostoran i bezvremenski. Svaki identitet koji funkcionira u svom pozitivu i negativu kao crno–bijela varijanta je vrijedan, te kao takav nosi posebnu energiju čija kompaktnost, čvrstoća i jednostavnost stvaraju jedinstveni karakter moći, koji je prikazan u obliku riječi, monograma, apstrakcije, figurativnosti ili potpisa. Boja je tercijarna stavka koja samo naglašava djelovanje i pozicioniranje istoga u materijalnom svijetu, a ima jednaku funkciju kao i slogan koji ukoliko postoji opisuje poruku i osjećaj koji identitet prenosi svojoj ciljanoj skupini.

S ciljem ostvarenja trajnog obostranog zadovoljstva poslovanja i poboljšanja energetske perspektive Branda, produkta ili usluge, prije svega je bitno donijeti odluku zašto se mijenja i modificira u obliku redizajna, ili s druge strane koje je područje djelovanja identiteta koji kao novi vizual kreiramo. Svaki identitet nosi energiju proizvoda i usluge kojom se bavi. Zbog toga Image koji tvrtka stvara mora biti jedinstven, jer osim što će kao takav oslikavati tvrtku, djelovat će na njezino moguće najbolje poslovanje, usavršavanje i proširenje djelatnosti. Ukoliko imate već postojeće usluge i proizvode vrlo je važno zapitati se što će njima, a time i cijeloj viziji poslovanja donijeti novi dizajn, jer isto utječe na dugoročne energetske ciljeve poslovanja koje naravno želimo estetski osuvremeniti, vizualno poboljšati i funkcionalno unaprijediti. ©