WWW I APLIKACIJA

Web stranica danas je ujedno i Online ured. Ukoliko je pravilno osmišljena, tada će na najbolji mogući način stvoriti sliku kod postojećih i potencijalnih klijenata ili potrošača kojima se prezentira sa svojim uslugama, proizvodima, poslovnom pričom ili nekim drugim pažnje vrijednim faktorima. Za razliku od aplikacije, Web se izrađuje tako što se kreira za različita sučelja, a tu ubrajamo tablete i mobilne uređaje, te kompjuterske odnosno laptop monitore s druge strane.

Sadržaj Web stranice treba biti nenametljiv i dovoljno jednostavan za rukovanje, a kompozicija i vizualni dojam trebaju biti estetski prihvatljivi u njegovom funkcionalnom smislu. Svojom Web stranicom prezentirate svoj ured, tvrtku, proizvod ili uslugu, a osim toga možete prezentirati svoj identitet, blog, portal, trgovinu i sl. Vizual takve stranice ujedno je slika Vašeg stvarnog i materijaliziranog ureda, koji može stvarati mrežu klijenata diljem svijeta, posebice ukoliko mu to Vaša domena djelovanja omogućuje. Danas WISH & WONDER ® klijent Online putem stvara veliku diferencijaciju od svega postojećeg na tržištu, te svaki put traga iznova za jedinstvenim tonom kojim je prezentiran. Često kažem klijentima da je Web stranica svojevrsna ekstenzija njihova ureda, gdje za razliku od onog u fizičkom obliku trebaju biti stalno energetski prisutni i vrlo uvjerljivi, nebitno kojoj su temi naklonjeni svojim stvaranjem. Vaša duša se treba osjetiti u vizualnom dojmu koji kreirate i svakodnevnom radu (pročitaj Poslovno Savjetovanje), ali i na Web stranici, jer upravo ta energija zadržat će klijenta, i naravno, ponovno ga vratiti na istu adresu.

S druge strane, aplikacije koje postoje na tržištu mogu biti vezane za neki portal, proizvod ili specifičnu uslugu. Ukoliko kreirate aplikaciju povezanu s Web stranicom, tada ta aplikacija treba biti nadogradnja na Online ured, a ujedno u jednakom vizualnom dojmu kojim se stvara neraskidiva veza i sinergija dalekodostižnoga postojanja (pročitaj Vizualni identitet). Naravno, osim Web stranice, vrlo bitne Online platforme su novi komunikacijski mediji — Facebook i Instagram čija je dvosmjernost shvaćanja sadržaja danas iznimno značajna (pročitaj Društvene mreže) jer direktno povezuje i dovodi ciljanu skupinu kojoj smo namijenili naš proizvod ili uslugu, a funkcionira kao zasebna platforma što omogućuje drukčiji oblik komunikacije i prezentacije. ©