BRANDING

Vizualni identitet temelj je kreativne priče stvaranja dojma Brandinga fizičke osobe, pojedine tvrtke, usluge ili proizvoda. Tomu je tako zbog toga što je ono ulaznica kojom ćemo imati prvi susret s našom ciljanom skupinom. Ukoliko nam Branding ne vizualizira sve što želimo iskomunicirati svijetu identitetom (pročitaj Vizualni identitet), onda ne govorimo o cjelovitoj energiji dizajna kojom nastupamo na potencijalnom tržištu, a da ista zadovoljava naše ambicije i dakako realizirano ostvarenje profita.

Slika i ton Brandinga mogu se stvarati na globalnoj razini — kad govorimo o standarnim promidžbenim aplikacijama koje su prisutne tijekom cijele godine, a s druge strane mogu se javljati sezonski ili iz specifičnog razloga kad im se pridaje pažnja u nešto izmijenjenom standardnom obliku. Tri su vrste izrade dizajna Brandinga, a zasnivaju se na funkcionalnoj estetici koja je isključiva, potrebna ili osnovna grana u komunikacijskom procesu. U primarni Branding ubrajamo posjetnice, kuverte i memorandum, a iste su temelj dizajna svih ostalih aplikacija koje se pojavljuju u svrhu stvaranja Imagea tvrtke, proizvoda ili usluge. Sekundarna kategorija su ostali jednostavni i papirnati materijali kao primjerice ovitak za CD, folder, ulaznice, menu i sl. Tercijarna kategorija su razni sezonski ili specifični promo materijali u obliku kalendara, poklona, uredskog pribora, ukrasa i predmeta koji jednako tako predstavljaju poruku i stil Brandinga, ali i identitet kao izražajno sredstvo pojedine tvrtke, fizičke osobe ili djelatnosti uopće.

Dizajn Brandinga ne mora biti skup da bi izgledao moćno i posebno. Bitno je osvijestiti koju poruku, kakav dojam i komunikaciju prema kojoj ciljanoj skupini želimo ostvariti. Tehnike kojima isti ostvarujemo su kolor ili crno–bijeli, slijepi, folio, offset, sito, laser,...tisak u kombinaciji s lakom, plastifikacijom, štancom nekog specifičnog oblika, i sl. Branding nije potrebno napraviti jednokratno u obujmu, već je bitnije sukladno s potražnjom klijenata i potrošača graditi carstvo svoga Imagea. Time se stvara sigurnost i povjerenje prema tržištu koje nam je ciljana skupina, a kapital se ulaže postepeno i s odgovarajućom pravovremenom namjerom koja kao takva ostavlja značajan utisak na korisnika. Nebitno kojoj je domeni naklonjen, njega je potrebno predstavljati komunikacijom u vizualnom obliku čija će estetika predstavljati na najbolji mogući način fizičku osobu, tvrtku, uslugu ili proizvod kojim se bavi (pročitaj Poslovno Savjetovanje). Jer upravo Branding kao medij pojedinoj usluzi ili poslovanju može dati svojevrsni začin — suverenitet, jasnoću i strategiju poslovanja koja je nedjeljiva, jedinstvena, čvrstih temelja i duboko promišljena. Energija se tada reflektira iz materije u stvarnost, čime doprinosi poslovnoj situaciji i pozitivnoj osobnoj ljudskoj svijesti pojedinca, ali i njegova cjelokupnog okruženja. A to je prije svega zadatak — dovesti poslovanje i Image klijenta u balans koji će u konačnici rezultirati zadovoljstvom i profitom.

Činjenica je da energizirana estetika dizajna prodaje bilokoji proizvod ili uslugu ukoliko je po nečemu posebna i zanimljiva. Dizajn Brandinga nastao u WISH & WONDER ® kreativnoj moći je luksuznog, jednostavnog i minimalistički estetski prihvatljivog karaktera. Stil i ton koji rezultira takav dizajn je taktilna materija tiskana na posebnim papirnatim sirovinama, visokokvalitetnim specifičnim tehnikama tiska i dakako spojevima oblikovanja koje stvaraju jedinstveni proizvod. ©