LO SCRIVERE CREATIVO

Uz slikovni prikaz (pročitaj Vizualni identitet) u dizajnu vizualnih komunikacija ne smijemo zaboraviti kreativno pisanje čija pravilna prezentacija može čak prije nego li vizual uvjeriti u informaciju koju predstavlja ciljanoj skupini određene teme ili sadržaja.

Kreativno pisanje danas prodaje priču, proizvod ili uslugu. Stoga ne čudi da se nalazi u samom vrhu potražnje svjetskih dometa kreativnih usluga 21. stoljeća. Svrhe za koje se osmišljava, uređuje ili definira tekst su različite, zato ne postoje okviri unutar kojih određenu domenu ne možemo kreativno tekstualno oblikovati. Ukoliko je kreativno pisanje spojeno s vizualom, tada je to kombinacija koja donosi uspjeh, posebice na Online platformama (pročitaj Društvene mreže) ili tiskanim izdanjima u obliku brošure i kataloga nekog proizvoda ili usluge (pročitaj Brošura i Katalog). Taj uspjeh ima posebnu energiju jer ga je stvorila ista ruka, odnosno isti misaoni proces, a to se vidi i osjeti neovisno razumijemo li tematiku ili ne, stoga ćemo razumijevanju istoga definitivno posvetiti svoje trenutke i pažnju. A to je i cilj WISH & WONDER ® kreativnog pisanja — zainteresirati promatrača i prenijeti mu energiju tekstualnog dijela u kojem je zapisana forma neopipljivog, ali bezvremenskog i besprostornog bivanja.

Na kreativnoj priči zasnovane su sve propagandne reklame, sve kampanje, umjetnički spotovi, kompletna filmska industrija, tiskani mediji i sl. Danas se bez pisanja ne može živjeti, odnosno može, ali bez tog začina je teško, jer se njegova energija i veličina uvijek osjeti (pročitaj Poslovno Savjetovanje). Od svega nekoliko riječi i crtica u obliku natuknica može se stvoriti kartica cjelovitog teksta koji je individualiziran, dalekodostižan i ostavlja iznimni utisak kod onoga koji ga čita, nebitno je li jednokratne ili trajne vrijednosti. ©